Pusselbitens utbildningscenter tillsammans med Autism och Aspergerföreningen Skåne samt Lära har nöjet att bjuda in till föreläsning och kunskapsutveckling med Lena Helmerson inom ämnet

Dokumentations- och bedömningsredskap för individanpassning

Endagskurs om sättet att arbeta med dokumentation och bedömning av personer inom Autismspektrat. I kursen går vi igenom dokumentation och bedömning som en viktig del i det dagliga arbetet.

Under dagen kommer vi bland annat att behandla:

·         Hur vi samlar information om de personer vi möter

·         Värdet av att observera

·         Vad gör vi med den insamlade informationen

·         Hur utvärderar vi den insamlade informationen

·         Hur använder vi oss av den nya kunskapen

·         Hur kan vi använda det vi observerar på ett konstruktivt sätt

·         Olika bedömningsinstrument

Lena har arbetat inom omsorgen med personer med autismspektrumtillstånd i över 20 år. Hon har arbetat med barn och vuxna och har flerårig erfarenhet av metodhandledning och att hålla utbildningar. Lena har universitetsutbildning inom bland annat autismspektrum, handledning, ledarskap, kommunikation och organisationsutveckling.

Datum:        tisdagen den 21 mars 2017

Tidpunkt:     9:00-16:00

Plats:           Föreläsningssal 1 på Blocket, Skånes universitetssjukhus i Lund

Föreläsningen vänder sig till skolpersonal, boendepersonal, personal inom socialförvaltning/LSS, personliga assistenter, föräldrar samt andra som kommer i kontakt med personer som har Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som är intresserade av att få en fördjupad kunskap i hur man kan observera och dokumentera personer med NPF för en ökad individanpassning.

Kostnad: 800 kr exkl moms för personal och yrkesverksamma

600kr exkl moms för medlemmar i Autism och Aspergerföreningen (gäller ej organisationsmedlemmar)

Anmälan till föreläsningarna är bindande, men platsen är inte personlig utan kan överlåtas till annan person.

I priset ingår även kaffe/te med smörgås/kaffebröd under paus på förmiddagen resp eftermiddagen

För de yrkesverksamma kan intyg på genomgången föreläsning utfärdas om det så önskas.

Anmälan görs via Biljettplatsen genom att klicka på länken nedan:

TILL ANMÄLAN

frågor om utbildningen kan skickas till:

Begränsad antal platser, så passa på och anmäl dig nu för att vara säker på att du får en plats.

Hjärtligt välkomna!