Vi söker en rektor till Pusselbitens skolor i Dalby/Hög

Pusselbitens skola är en icke-vinstdrivande fristående skola för barn och ungdomar med autism eller autismliknande tillstånd. Skolan har skolformerna: förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola med totalt 25 elever. Skolan ligger i Dalby intill ett vackert friluftsområde med goda kommunikationsmedel till Lund och Malmö. Pusselbiten driver dessutom eget utbildningscenter med externa utbildnings och utredningsuppdrag. Till hösten startar Pusselbiten sin andra skola i Hög (Kävlinge).

Vår rektor Benita har valt att gå vidare till nya utmaningar och vi söker därför en ny rektor som kan fortsätta att utveckla skolan utifrån våra visioner.

I en skola endast för barn med autismspektrumtillstånd är variationen bland elevernas förutsättningar och utvecklingsnivåer mycket stor. Det är därför viktigt att utifrån varje elevs unika behov, förutsättningar och möjligheter utforma undervisningen på ett sätt att eleven utmanas i sitt lärande, samtidigt som läroprocessen ska inriktas mot nationella mål. Pusselbitens skola använder ett urval av beprövade pedagogiska verktyg för barn med autism och anpassar undervisningen efter elevernas behov. Hos oss är elevens behov och förutsättningar i centrum.

Arbetsuppgifter
Som rektor har du ett övergripande ansvar för Pusselbitens nuvarande skola (25 elever och 34 anställda) samt den nya skolan (med 10-15 elever), som startar i augusti 2017. I detta ansvar ingår personal, arbetsmiljö, kvalitetsarbete och skolutveckling. En stor del i uppdraget är att rekrytera personal, utforma verksamhet och etablera externa kontakter. Pusselbitens skola erbjuder en spännande och utvecklande miljö där du får chansen att tillsammans med personalen utveckla skolan. Våra beslutsvägar är korta, vilket resulterar i ökade möjligheter och flexibilitet i organisationen. Detta förutsätter att du har en demokratisk ledarstil, förankrar beslut hos personalen och leder verksamhetsutvecklings- och kvalitetsarbetet. Du kommer att få utbildning och fortlöpande handledning inom olika pedagogiska förhållningssätt. Vi vill också att du ska hålla dig uppdaterad med den senaste forskningen för att därigenom skapa bättre förutsättningar för organisationen, pedagogen samt eleven. 

Krav/förväntningar
Du har erfarenhet av grundskolan/särskolan och är väl förtrogen med skolformernas uppbyggnad och struktur samt lagar och styrdokument. Du är en tydlig ledare som i nära samarbete med medarbetare och med eleven i fokus leder och utvecklar verksamheten för att nå en hög måluppfyllelse. Med god kommunikativ och strategisk förmåga arbetar du strukturerat och är lyhörd, positiv och drivande. Du inspirerar till arbetsglädje och med en positiv människosyn bidrar du till ett gott arbetsklimat. Du har kunskap om och följer den forskning och de diskussioner som förs inom den pedagogiska världen. Kunskap och erfarenhet inom autism och autismanpassade pedagogiska förhållningssätt är meriterande.


Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt genomförd rektorsutbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med elever med autismspektrumtillstånd i grundskolan/särskolan och har erfarenhet av skolledande uppdrag, inkluderande personalansvar.

Besök gärna skolans hemsida www.pusselbitensskola.se eller vår facebooksida www.facebook.se/pusselbitensskola för mer information

Varaktighet: Tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde: enligt överenskommelse

Arbetstid: 40 tim/v eller enligt överrenskommelse

Ansökan och eventuella frågor skickas till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lön: Individuell, fast lön

Sista ansökningsdag 15 mars 2017.

Observera att intervjuer sker löpande. Vänta därför inte till sista ansökningsdagen med att söka. Vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten före ansökningstidens utgång.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden från annons- och rekryteringsföretag för denna tjänst.