Vi söker Specialpedagog till Pusselbitens skola i Dalby/Hög

Pusselbitens skola är en icke-vinstdrivande fristående skola för barn och ungdomar med autism eller autismliknande tillstånd. Skolan har skolformerna: förskoleklass, grundskola år 1-6, grundsärskola med träningsskola 1-6. På skolan går 25 elever just nu i åldrarna 6-12 år. Skolan ligger i nyrenoverade lokaler i Dalby intill ett vackert friluftsområde med goda kommunikationer till Lund och Malmö. Till hösten startar Pusselbiten sin andra skola i Hög (Kävlinge kommun) med ca 10-15 elever och därför förstärker vi elevhälsan.

I en skola endast för barn med autismspektrumtillstånd är variationen i elevernas förutsättningar och utvecklingsnivåer mycket stor. Det är därför viktigt att utifrån varje elevs unika behov, förutsättningar och möjligheter utforma undervisningen på ett sådant sätt att eleven utmanas i sitt lärande, samtidigt som läroprocessen ska inriktas mot nationella mål. Pusselbitens skola använder ett urval av beprövade pedagogiska verktyg för barn med autism och anpassar undervisningen efter elevernas behov. Hos oss är elevens behov och förutsättningar i centrum.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på Pusselbiten har du det övergripande ansvaret för elevernas välbefinnande och deras rätt att få de förutsättningar som behövs för att lära och utvecklas på bästa möjliga vis. Du kommer att ingå i elevhälsoteamet tillsammans med andra specialpedagoger, logoped, psykolog, kurator och sjuksköterska. Samma elevhälsoteam ansvarar för båda skolenheterna. Som specialpedagog kommer du att tillsammans med skolans övriga specialpedagoger, samt övriga pedagoger, planera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån grundskolans och särskolans styrdokument. I arbetsuppgifterna ingår handledning av pedagoger, utredning av kommande eller befintliga elever, samt tex skriva intyg, pedagogiska utredningar och åtgärdsplan. I arbetsuppgifterna kan även externa uppdrag via Pusselbitens utbildningscenter ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen för grundskolan med vidareutbildning till specialpedagog. Du har dessutom utbildning för och erfarenhet av arbete med elever med autism och utvecklingsstörning. Du är van vid att skriva pedagogiska utredningar och åtgärdsplaner. Du är en person med brinnande intresse och engagemang för elever med behov av särskilt stöd, med intresse och förmåga att kunna arbeta i team kring elevernas bästa. Ditt förhållningssätt bygger på ärlighet, tydlighet, trygghet och optimism. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare

75-100% efter överenskommelse

Ferietjänst

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

efter överenskommelse.

Ersättning
Fast lön
Individuell

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2016-03-15 (Intervjuer sker löpande.)

Observera att intervjuer sker löpande. Vänta därför inte till sista ansökningsdagen med att söka. Vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten före ansökningstidens utgång.

Besök gärna skolans hemsida www.pusselbitensskola.se eller vår Facebooksida www.facebook.se/pusselbitensskola för mer information.

Vi undanber oss alla erbjudanden från annons- och rekryteringsföretag för denna tjänst.