Pusselbitens Utbildningscenter har nöjet att presentera föreläsning och kunskapsutveckling med Jennie Linde inom ämnet:

Lågaffektivt bemötande (LAB) – från teori till praktik

Datum:        tisdagen den 20 november 2018

Tidpunkt:     9:00-16:00

Plats:           Aulan i Blocket, Skånes universitetssjukhus i Lund

En heldag om att förstå och bemöta människor med utmanande beteenden och hur vi genom lågaffektivt bemötande kan minska eller undvika konflikter och utbrott

Föreläsningen vänder sig till skolpersonal, boendepersonal, personal inom socialförvaltning/LSS, personliga assistenter, föräldrar samt andra som kommer i kontakt med personer som har Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som är intresserade av att erhålla metod och ett förhållningssätt som är till hjälp i bemötandet av personer med utmanande beteenden enligt studio III.

Ämnen som behandlas under föreläsningen är:

- Grunderna i LAB

• Vår syn på människan
• Ansvarsprincipen
• Kontrollprincipen

- Verktygslådorna – hur omsätter vi LAB i det dagliga arbetet?

• Affektregleringsmodellen
• Hur och när gör vi vad?
• Om konsten att göra rätt saker vid rätt tillfälle

Jennie Linde hade som målsättning att bli Waldorfpedagog. Under sin utbildning började hon arbeta på gruppboende för personer med autismdiagnos. Jennie blev sedan kvar i denna värld och har många års erfarenhet av arbeta inom LSS. Hon har arbetat med såväl vuxna som barn, i boendemiljö, skola och daglig verksamhet. Jennie har arbetat som omsorgspedagog och chef i verksamheterna. Jennie har under de senaste åren arbetat med utbildning handledning och stöd för personalgrupper.  Sedan ett drygt år arbetar Jennie som metodgarant i Humana för LAB & Studio III.

Anmälan till föreläsningarna är bindande, men platsen är inte personlig utan kan överlåtas till annan person.

Pris: 560kr plus moms. I priset ingår även kaffe/te med smörgås/Kaffebröd under paus på förmiddagen resp. eftermiddagen

För samtliga deltagare kommer intyg på genomgången föreläsning att utfärd

BOKA HÄR

Frågor om föreläsningen kan skickas till: