Föreläsning riktad till förskola - När vi behöver tänka annorlunda : att Hitta lösningar för barn i behov av särskilt stöd

Pusselbitens utbildningscenter tillsammans med Autism och Aspergerföreningen Skåne har nöjet att bjuda in till föreläsning och kunskapsutveckling med Linda Grann inom ämnet

När  behöver vi tänka annorlunda: att Hitta lösningar för barn i behov av särskilt stöd

Barn behöver inte ha en neuropsykiatrisk diagnos för att vara i behov av anpassningar på förskolan. Föreläsningen som bygger på tanken att ”Barn gör rätt om de kan” (Ross W Greene) tar upp vilka svårigheter som kan ligga bakom ett beteende hos barn i förskoleåldern som är svårt att förstå och vad vi kan göra för att hjälpa på bästa sätt.

Linda Grann och har en bakgrund som lärare både på vanliga grundskolor och skolor för barn med autismspektrumtillstånd. Hon har också erfarenhet av att arbeta och driva ett assitansbolag och är flitigt anlitad för att handleda på skolor och LSS-verksamheter.

Datum:                       onsdagen den 22  februari 2017

Tidpunkt:                    9:00-16:00

Plats:                          Aulan i Blocket, Skånes universitetssjukhus i Lund

Föreläsningen vänder sig till förskolpersonal, personal i förskoleklass, föräldrar samt andra som kommer i kontakt med barn som har Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som är intresserade av att erhålla metod och ett förhållningssätt för problemskapande beteende.

Ämnen som behandlas under föreläsningen är:

• Vilka orsaker som kan ligga bakom beteenden som att inte kunna sitta still på samlingen, ha svårt för sociala relationer, problemskapande beteenden, reaktion på ljud, ljus, rörelser med mera.
  • Vem äger problemet och vem bär ansvaret?
  • Varför samarbetsbaserad problemlösning är mer effektivt än belöningssystem
  • Anpassningar i form av tydliggörande pedagogik
  • Hjälpmedel
  • Hur du kan ställa frågor och få svar med intervjumetoden samtalsmatta
  • Hur vi kan göra nödvändiga anpassningar på samlingen och ute på gården.
  • Anpassningar i kommunikation som, sociala berättelser, ritprat, bildstöd och seriesamtal
  • Det viktiga samarbetet med föräldrar

Kostnad: 480 kr exkl moms för personal och yrkesverksamma

320 kr exkl moms för medlemmar i Autism och Aspergerföreningen (gäller ej organisationsmedlemmar)

Anmälan till föreläsningarna är bindande, men platsen är inte personlig utan kan överlåtas till annan person.

I priset ingår även kaffe/te med smörgås/kaffebröd under paus på förmiddagen resp eftermiddagen

För de yrkesverksamma kan intyg på genomgången föreläsning utfärdas om det så önskas.

Anmälan görs via Biljettplatsen genom att klicka på länken nedan:

TILL ANMÄLAN

frågor om utbildningen kan skickas till:

Begränsad antal platser, så passa på och anmäl dig nu för att vara säker på att du får en plats.

Hjärtligt välkomna!